menu Heating. Cooling. Caring.

Simply the best

Zoek niet langer. Met een Fujitsu lucht-water warmtepomp en boiler realiseert u EPC 0,31 zonder gas, PV-panelen of steunverwarming. 100% electric, 100% groen!

Wat is een Waterstage?

Een Fujitsu Waterstage is een lucht-water warmtepomp voor het duurzaam en energiezuinig verwarmen (en koelen) van een woning, kantoorpand, opslagruimte, enz. De warmtepomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor de centrale verwarming en het sanitaire tapwater. Met een COP* van 4.52 levert een Waterstage warmtepomp bijna 5x meer energie dan de elektriciteit die wordt verbruikt. Dit maakt de Waterstage de meest energiezuinige totaaloplossing voor verwarmen, koelen en sanitair tapwater.

* COP (Coefficient of Performance) is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie.

Waar wordt de Waterstage toegepast?

De Waterstage lucht-water warmtepomp kan zowel toegepast worden voor nieuwbouw (type Comfort) als renovatie (type Hoog Temperatuur). Het beste rendement behaalt u in combinatie met vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren of dynamische convectoren zoals bijvoorbeeld de Convexia. Met deze ventilorconvectoren kunt u bovendien koelen in de zomer, wat zorgt voor extra comfort.

De Waterstage is toepasbaar in verschillende opstellingen:

  • De Waterstage (Comfort of High Temperature) met optionele aparte boiler voor sanitair warm water (types WC05-16, WH14 en WH16)
  • In combinatie met Sunstage zonnecollectoren en een boiler voor warm tapwater
  • De plaatsbesparende Waterstage Duo (Comfort of High Temperature) met geïntegreerde boiler voor sanitair warm water (types WCD05, WCD06, WCD08, WCD10, WHD14 en WHD16)
  • De bivalenttoepassing in combinatie met een bestaande gas- of mazoutketel.

Voordelen

  • Meest energiezuinige oplossing voor verwarmen, koelen en sanitair tapwater
  • 30% à 40% besparing op het energieverbruik
  • Tot wel 95% minder CO2 uitstoot
  • Subsidiemogelijkheid van minimaal € 2.300,-

Energiezuinigste in zijn klasse

De Waterstage type WC06 is in combinatie met een 200 liter boiler het best getest in Uniec 2, klasse 4. Deze combinatie behaald een tapwaterrendement van 2,14 en heeft daarmee de hoogste EPC reductie in zijn klasse!

ISDE subsidie

De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van hernieuwbare energie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is het mogelijk een tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. U heeft recht op minimaal € 2.300,- subsidie op een Fujitsu Waterstage wamtepomp. Voor de exacte bedragen verwijzen wij u door naar de website van het RVO of klik hier voor een overzicht van de subsidiebedragen op Fujitsu warmtepompen en boilers.

Lees meer over de Waterstage warmtepompen.