menu Heating. Cooling. Caring.

Groupe Atlantic koopt 24% van de aandelen van Orcon en Thercon

Op 27 oktober heeft de Franse industriële groep Atlantic 24% van de aandelen overgenomen van Orcon & Thercon in Veenendaal (Nederland) en Thercon in Aartselaar (België).

Orcon is in 25 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in ventilatiesystemen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Zusterbedrijf Thercon is exclusief distributeur van het merk Fujitsu General in de airconditioning- en warmtepompbranche. Beide bedrijven staan bekend om hun technische expertise in het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten. Madelon Voorhoeve, Directeur van Orcon & Thercon in Veenendaal, legt uit: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten met het oog op de continuïteit op lange termijn. In Groupe Atlantic hebben we een strategische partner gevonden die complementair is en die onze visie op de technologie van de toekomst deelt.”

Groupe Atlantic kan rekenen op de expertise van Orcon en Thercon, terwijl Orcon en Thercon gebruik kunnen maken van de schaalgrootte van Groupe Atlantic. De respectievelijke directies van Orcon en Thercon blijven hun verantwoordelijkheden uitoefenen.

Over Groupe Atlantic
Groupe Atlantic, opgericht in 1986, ontwikkelt, produceert en commercialiseert oplossingen voor thermisch comfort voor de woningbouw en utiliteitsbouw: warmtepompen, collectieve en individuele boilers (elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompboilers), elektrische verwarming, individuele en collectieve ketels, ventilatie systemen (extractie en warmteterugwinning) en airconditioning.

Groupe Atlantic beschikt over een breed assortiment van internationale en nationale merken, zoals Atlantic, Thermor, Ideal, Gledhill, AustriaEmail, Ygnis, Hamworthy, Lazzarini, Erensan. Als marktleider in Frankrijk en aanwezig in meer dan 100 landen is Groupe Atlantic een belangrijke speler op Europees niveau.

De missie van Groupe Atlantic is het omvormen van de beschikbare vervuilende energiebronnen naar duurzame schone en onuitputtelijke energiebronnen en hiermee, rekening houdend met het milieu, het terugdringen van de luchtvervuiling en de CO2 uitstoot.

Kerncijfers : € 1,5 miljard omzet; 6.500 medewerkers; 19 industriële locaties (9 in Frankrijk); 4% van de omzet komt volledig ten gunste aan onderzoek.

Voor meer informatie: www.groupe-atlantic.fr

Over Orcon
Orcon ontwikkelt en levert al meer dan 25 jaar innovatieve ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteitsbouw. De focus ligt hierbij op het energieneutrale ‘passieve huis’ en energiezuinige ventilatie voor een ‘groen’ energielabel of EPC. Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde binnenlucht. We noemen dit ook wel een buitengewoon binnenklimaat: “frisse buitenlucht naar binnen brengen, zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk”. Dat is wat Orcon drijft!

Voor meer informatie: www.orcon.nl

Over Thercon
Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk Fujitsu General in Nederland. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook nieuwe toepassingen en toebehoren om de installatie en de prestatie van onze toestellen verder te optimaliseren. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op 5 productpeilers: Airstage (lucht-luchtwarmtepompen), Waterstage (lucht-waterwarmtepompen), Sanistage (warmtepompboilers), Sunstage (zonthermisch systeem) en Poolstage (lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en jacuzzi’s).

Voor meer informatie: www.fujitsuclimate.nl/over-ons/thercon/