menu Heating. Cooling. Caring.

Referentieproject Green Igloo in Groesen - Fujitsuclimate

Groesen is een full-electric Green Igloo woning rijker. De woning is volledig ge├źngineerd door Orcon, Thercon, installateur en de opdrachtgever in Bouwteam. "Toen wij benaderd werden door Pieter en Odette met het verzoek om hun nieuwe woning te voorzien van de benodigde installatie voorzieningen was onze eerste vraag natuurlijk wat hun wensen waren voor verwarming en sanitaire voorzieningen.

Hun heldere antwoord was we krijgen drie badkamers en er moet verwarming in. Als je dan als installateur de tekeningen van de woning voor je krijgt en ziet dat de woning volledig volgens de EPC wet gebouwd wordt kan het niet anders dan dat je hier ook een technische installatie aanbiedt die hier aan voldoet. Mede door de geboden ruimte en het mee denken van Pieter en Odette denken wij dat het eindresultaat er mag wezen" . Aldus Willems Installatietechniek

De Green Igloo van Pieter en Odette bevat een Fujitsu warmtepomp voor verwarming en warm tapwater waarbij het nog extra opgewarmd wordt door twee stuks zonnepanelen op het dak, gekoppeld aan een voorraadvat van 500 liter. De begane grond is volledig voorzien van lage temperatuur vloerverwarming en de slaapkamers van gecombineerde verwarming- en koel units die bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat.

Producten van Thercon en Orcon die zijn toegepast in deze Green Igloo: