menu Heating. Cooling. Caring.

Thercon & Orcon sponsoren Clean2Antarctica!

Thercon & Orcon sponsoren Clean2Antarctica!
Thercon & Orcon zijn met het concept Green Igloo trotse sponsor geworden van de expeditie 'Clean2Antarctica'. Dé schoonste expeditie ooit! Eind 2017 gaat de reis naar de geografische Zuidpool van start. Het doel? Een statement maken die mensen inspireert om duurzamer te gaan leven en werken en meer na te gaan denken over de mogelijkheden van zero waste processen. Kortom: aandacht te vragen voor afval en de natuur dus!

De geografische Zuidpool
Wilco van Rooijen (beklimmer van de 7 hoogste bergen ter wereld) en Edwin ter Velde (oprichter Zero Waste Center) leggen de lat hoog en rijden in de winter van 2017 (het is dan zomer op Antarctica) met de Solar Voyager, een door zonne-energie aangedreven terreinwagen, 2300 kilometer over Antarctica van Union Glacier naar de geografische zuidpool. Het koudste en meest ontoegankelijke deel ter aarde.

Afval ontmoet avontuur
De Solar Voyager wordt deels geprint uit plastic afval, voor het overgrote deel verzameld door schoolkinderen. Dit afvalplastic is verwerkt tot zogenoemde ‘Hexcores’ waardoor de  zonne-energie aangedreven terreinwagen uiterst licht kan blijven. De zon zorgt ervoor dat de Solar Voyager in beweging komt en gedurende een periode van twee maanden over de ijsvlaktes rijdt.
‘Als wij deze extreme tocht kunnen maken met bestaande technologie in harmonie met de natuur dan is er geen excuus meer om te denken dat duurzaamheid niet mogelijk is in eenieders situatie’, aldus Wilco van Rooijen.

Thercon & Orcon en Green Igloo
Green Igloo, powered by Thercon & Orcon, biedt duurzame en efficiënte totaaloplossingen waarbij woningen en gebouwen van een geïntegreerde totaaloplossing op het gebied van klimaatbeheersing voorzien worden. Hierbij staan duurzaam isoleren, ventileren, verwarmen en koelen voorop. Een Green Igloo woning of gebouw is in de meeste gevallen volledig energieneutraal, heeft geen gasaansluiting en is 100% electric op basis hernieuwbare energie. De CO2-uitsoot is quasi nul. Ventilatie, koeling en verwarming worden geregeld naar behoefte. Door het binnenklimaat in zijn geheel te benaderen, worden de hoogste comfortgaranties geboden met de kleinste ecologische voetafdruk.

Meer weten?
Meer weten over de Clean2Antarctica-expeditie? Bekijk de website Clean2antarctica.nl en de facebook-pagina van de expeditie.