menu Heating. Cooling. Caring.

Verwarmen met gas verdwijnt

De meeste Nederlandse woningen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar de overheid heeft besloten om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Dit betekend dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. U denkt, in 2050 pas, maar dit betekend wel dat u voor die tijd van het aardgas af moet.

Aardgas is een fossiele brandstof en zorgt voor klimaatverandering. Voor een duurzaam Nederland in 2050 moeten we daarom over op duurzame manieren van verwarmen, douchen en koken.

Nieuwbouwwoningen worden nu al opgeleverd zonder gasfornuis en cv-ketel. Negentig gemeenten en andere partijen, waaronder netbeheerder Stedin, willen nu ook dat bestaande woningen gasloos worden. Dat is volgens hen nodig om aan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Samen hebben ze een manifest ondertekend.

Duurzame oplossingen om woningen gasloos te verwarmen

  • via een aansluiting op een warmtenet
  • met elektrische of gecombineerde oplossingen, ook wel ‘hybride’ oplossingen genoemd
  • of door aardgas te vervangen door duurzaam biogas


Voor de elektrische manier van gasloos verwarmen, koelen en warm water voorziening heeft Fujitsu verschillende oplossingen:

Lucht/lucht warmtepompen

  • Lucht/lucht warmtepompen benutten de temperatuur van de buitenlucht door deze om te zetten in koele of warme lucht om de woning te verwarmen en/of koelen.

Lucht/water warmtepompen

  • Lucht/water warmtepompen benutten de temperatuur van de buitenlucht door deze om te zetten in warm water voor verwarming en tapwater.

Zonne-energiesystemen

  • Zonthermische systemen benutten zonne-energie door deze middels een zonnecollector en boiler om te zetten in warm tapwater.


Totaaloplossing gasloos verwarmen

Wilt u naast verwarmen zonder gas ook uw woning voorzien van een gezond binnenklimaat? Bekijk dan de totaaloplossingen van Green Igloo. Energiezuinig ventileren, verwarmen, koelen en warm water zonder gebruik van aardgas.


Hoe staat het ervoor in uw buurt?

Wilt u weten waar er in Nederland al plannen en voorbeeldprojecten op het gebied van wonen zonder aardgas zijn? En wat de plannen voor uw buurt zijn? Kijk dan op HIERverwamt.nl