menu Heating. Cooling. Caring.
Producten

Hedendaagse hotels bieden hun gasten meer dan een goed bed en een goede service. Uit onderzoek blijkt dat de airco, verwarming en ventilatie een grote invloed hebben op de tevredenheid van de klant. Ons Green Igloo concept speelt hier perfect op in met warmtepomp- en ventilatiesystemen die beantwoorden aan de de hoogste comforteisen.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Volgens de Europese richtlijn EPBD moeten nieuwe gebouwen vanaf 31 december 2020 ‘bijna’ energieneutraal zijn. Overheidsgebouwen moeten dat vanwege hun voorbeeldfunctie al vanaf 31 december 2018 zijn. Fujitsu biedt u een range van energie-efficiënte oplossingen voor bedrijfsgebouwen en kantoorpanden.

Klimaatcomfort

Een aangenaam binnenklimaat verhoogt de productiviteit en motivatie van uw medewerkers en verlaagt het ziekteverzuim. Onze oplossingen voor hotels zijn ontwikkeld met het oog op een optimaal comfort. Ze bieden een hoge thermische behaaglijkheid op de werkvloer en een bijzonder gebruiksvriendelijke bediening.

Ventilatie met warmteterugwinning

Een goede kierdichte isolatie is noodzakelijk voor een hoge energie-efficiëntie. Maar in een hermetisch gesloten ruimte waarin geleefd en gewerkt wordt kunnen zich makkelijk bacteriën en schimmels ontwikkelen. Door te droge lucht ontstaan slijmvliesklachten en een tekort aan zuurstof kan leiden tot oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid.

De EPC-norm voor utiliteitsbouw

Uw EPC-winst met een Fujitsu warmtepomp
Hedendaagse hotels zijn energiezuinig of energieneutraal. In 2013 werd de EPC-norm (Energie Prestatie Coëfficiënt) voor nieuwe hotels verlaagd naar 0.6 en onlangs werd deze nog verscherpt tot 0.4. Door te kiezen voor een Fujitsu lucht/water warmtepomp type Waterstage kunt u de EPC van uw hotel aanzienlijk verlagen, meer dan met een HR gasketel. Een EPCvan 0.4 is perfect haalbaar indien het hotel goed geïsoleerd is. Mede dankzij een Waterstage warmtepomp kan u de energierekening van uw hotel met 30% tot 40% verlagen. Bovendien stoot u 60% tot 70% minder CO2 uit dan verwarming op gas en draagt u zo uw steentje bij aan een gezonder milieu.

Energiebeheer

Data vergaren is energie besparen.
Daarom biedt Fujitsu u Enmosy, een professioneel energiemonitoringsysteem dat de efficiëntie van hernieuwbare energie-installaties zoals warmtepompen, zonneboilers, ventilatie en pv-panelen op de voet volgt. Met een gebruiksvriendelijke app kunt u de energiebalans van uw hotel in detail volgen. Een ideale tool voor de monitoring van laag-energiehotels.