menu Heating. Cooling. Caring.
Producten

Scholen en universiteiten behoren tot de grote energieverbruikers. Uit onderzoek is gebleken dat het niet zo gunstig gesteld is met de thermische omstandigheden in schoolgebouwen in Nederland. Gelukkig is hier een duidelijke tendens merkbaar naar duurzaam en ecologisch verantwoord onderwijs. Atlantic-Fujitsu biedt energiebesparende oplossingen op maat van deze gebouwen, met veel aandacht voor het comfort van zowel student als docent.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Volgens de Europese richtlijn EPBD moeten nieuwe gebouwen vanaf 31 december 2020 ‘bijna’ energieneutraal zijn. Overheidsgebouwen moeten dat vanwege hun voorbeeldfunctie al vanaf 31 december 2018 zijn. Fujitsu biedt u een totaalsysteem voor een perfecte en gezonde werkomgeving, op maat van de specifieke thermische noden van schoolgebouwen. Met een sterke focus op energiebesparing en controle van het energieverbruik.

Klimaatcomfort

Uit onderzoek door het Centrum voor Gezonde Scholen blijkt dat het slecht gesteld is met het thermische comfort in de Nederlandse scholen. Het is er vaak te warm of te koud, en de CO2-metingen zijn schrikbarend hoog.
Fujitsu biedt totaaloplossingen voor scholen om een aangename en gezonde leer- en werkomgeving te creëren, en bovendien heel wat op de jaarlijkse energiefactuur te besparen.

Ventilatie met warmteterugwinning

Een goede kierdichte isolatie is noodzakelijk voor een hoge energie-efficiëntie. Maar in een hermetisch gesloten ruimte waarin constant lesgegeven wordt kunnen zich makkelijk bacteriën en schimmels ontwikkelen. Te droge lucht en een tekort aan zuurstof leidt tot gezondheidsklachten. In samenwerking met Orcon bieden wij slimme oplossingen.

De EPC-norm voor utiliteitsbouw

Uw EPC-winst met een Fujitsu warmtepomp
Hedendaagse scholen zijn energiezuinig of energieneutraal. In 2013 werd de EPC-norm (Energie Prestatie Coëfficiënt) voor nieuwe scholen verlaagd naar 0.6 en onlangs werd deze nog verscherpt tot 0.4. Door te kiezen voor een Fujitsu lucht/water warmtepomp type Waterstage kunt u de EPC van uw school aanzienlijk verlagen, meer dan met een HR gasketel. Een EPCvan 0.4 is perfect haalbaar indien de school goed geïsoleerd is. Mede dankzij een Waterstage warmtepomp kan u de energierekening van uw school met 30% tot 40% verlagen. Bovendien stoot u 60% tot 70% minder CO2 uit dan verwarming op gas en draagt u zo uw steentje bij aan een gezonder milieu.

Energiebeheer

Data vergaren is energie besparen
Daarom biedt Fujitsu u Enmosy, een professioneel energiemonitoringsysteem dat de efficiëntie van hernieuwbare energie-installaties zoals warmtepompen, zonneboilers, ventilatie en pv-panelen op de voet volgt. Met een gebruiksvriendelijke app kunt u de energiebalans van uw school in detail volgen. Een ideale tool voor de monitoring van laag-energiescholen.