menu Heating. Cooling. Caring.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Volgens de Europese richtlijn EPBD moeten nieuwe gebouwen vanaf 31 december 2020 ‘bijna’ energieneutraal zijn. Overheidsgebouwen moeten dat vanwege hun voorbeeldfunctie al vanaf 31 december 2018 zijn. Fujitsu biedt u een totaalsysteem voor een perfecte en gezonde werkomgeving op maat voor bijvoorbeeld schoolgebouwen. Met een sterke focus op energiebesparing en controle van het energieverbruik.

Energieneutraal bouwen: de toekomst begint vandaag

In Nederland zijn de normen in een strikt beleid vastgelegd. Sinds juli 2014 is het voor nieuw opgeleverde utiliteitsgebouwen, dus ook scholen, verplicht om een energielabel te hebben. Het label is voor de opdrachtgever de bevestiging dat het gebouw echt voldoet aan de energieberekeningen die vooraf gemaakt zijn. Certificatie is nodig om energielabels af te mogen geven.

Hedendaagse schoolgebouwen hebben geen gasaansluiting meer en zijn voorzien van een EPG 0.57. Met behulp van PV-panelen kunnen ze zelfs energieneutraal gemaakt worden. De elektriciteit uit zonne-energie wordt optimaal benut door de uiterst energiezuinige en perfect gedimensioneerde Fujitsu warmtepompen.

Investeer in duurzaam

Scholen hebben een voorbeeldfunctie, ook op het vlak van milieu en energie. Er wordt alsmaar meer geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Nieuwe utiliteitsgebouwen anno 2020 zullen energieneutraal zijn, mede dankzij duurzame binnenklimaatsystemen zoals Fujitsu warmtepompen en zonneboilers. Oude schoolgebouwen worden beter geïsoleerd en gasketels maken plaats voor energiezuinige warmtepompen. Hierdoor verlaagt het primair energieverbruik en de energiefactuur aanzienlijk en dat is goed voor het budget en het milieu.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Een hoog comfort en energie-efficiëntie zijn de basiskenmerken van het Fujitsu VRF concept op maat van schoolprojecten van 500 tot 10.000 m2, waarbij tientallen klaslokalen en aula’s moeten verwarmd en gekoeld worden. De toepassingen van het concept zijn zeer uitgebreid, met een grote flexibiliteit, tal van bedieningsmogelijkheden en een handig energiemonitoringsysteem.

Dankzij de Fujitsu inverter technologie en het systeem dat het vloeistofniveau constant controleert, worden zeer hoge COP en EER waarden behaald en kunt u veel besparen op energie.

Voor kleinere schoolgebouwen, waarbij tot maximum 8 lokalen moeten verwarmd of gekoeld worden, zijn de Fujitsu multi-splitsystemen ideaal. Dankzij het Fujitsu inverter systeem wordt het vermogen continu bijgeregeld waardoor het elektriciteitsverbruik gemiddeld met 50% vermindert! Bij -10°C buitentemperatuur zijn onze toestellen bovendien onovertroffen op geleverd warmtevermogen.

U heeft de keuze uit meer dan 50 AircoHeater types in verschillende modellen en vermogens, van hoog-aan-de-wand units tot zogenaamde duct inbouwunits. Deze laatste kunt u combineren met het Comodair luchtverdeelsysteem voor een optimaal binnenklimaatcomfort.

Lees meer over onze VRF-systemen

Lees meer over onze multi-splitsystemen

Lees meer over het Comodair luchtverdeelsysteem met ISO-comfortgarantie A