menu Heating. Cooling. Caring.

Klimaatcomfort

Uit onderzoek door het Centrum voor Gezonde Scholen blijkt dat het slecht gesteld is met het thermische comfort in de Nederlandse scholen. Het is er vaak te warm of te koud, en de CO2-metingen zijn schrikbarend hoog.
Fujitsu biedt totaaloplossingen voor scholen om een aangename en gezonde leer- en werkomgeving te creëren, en bovendien heel wat op de jaarlijkse energiefactuur te besparen.

Slechte toestand binnenklimaat in de scholen

In meer dan 70% van de scholen in Nederland slaagt men er niet in om de temperatuur onder controle te houden: vaak te koud in de winter en te warm in de zomer, zo luidt het. Maar ook in de winter blijkt het in de klaslokalen vaak veel te warm, zelfs buiten de lesuren. Dit resulteert in een inefficiënt en oneconomisch energiegebruik en het is allesbehalve bevorderlijk voor de leerprestaties.

Het tweede hinderpunt is de luchtkwaliteit. Maar liefst 42% van de schoolgebruikers vindt deze ronduit slecht. De lucht in de klassen is onaangenaam en muf met onder andere concentratieverlies en hoofdpijn tot gevolg. De CO2-waarden liggen vaak veel te hoog. Dit is duidelijk een probleem van onvoldoende ventilatie.

Bron: www.gezondescholen.eu

Altijd een aangename temperatuur op school

Onze warmtepompoplossingen voor scholen garanderen een stabiele temperatuur en grote comfortzones, 2 sleutelvoorwaarden voor een aangenaam thermische ervaring. Speciale regeltechnologie zorgt voor een uiterst nauwkeurige temperatuur in de lokalen, met zeer kleine temperatuurschommelingen van slechts +/- 0,5 °C.

De techniek in AircoHeaters is zodanig geperfectioneerd dat de uitblaas van warme en koude lucht een ver bereik heeft zonder dat u hierbij tocht ervaart. Sommige modellen beschikken bovendien over een ‘swing’ functie waardoor een nog efficiëntere luchtverspreiding ontstaat.

De Fujitsu duct units (plafondinbouw AircoHeaters) kunnen gecombineerd worden met het Comodair luchtverdeelsysteem met A-comfortgarantie. Deze luchtverdeelroosters voor verlaagde plafonds bieden een ongezien hoog thermisch comfort met een maximale comfortzone in iedere ruimte. Het systeem geleidt continu verse lucht en verspreidt de koude of warme lucht optimaal, zonder hinderlijke tocht of zoemgeluiden.

De10°C functie laat de temperatuur in de klaslokalen tijdens de weekends en vakantieperiodes nooit onder de 10°C kan zakken. Zo is er geen risico op bevroren leidingen.

Gebruiksvriendelijke centrale bediening

Met de centrale bediening of group controllers kunt u het volledige binnenklimaat of aparte zones regelen.  De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid, en toch is het bedieningsysteem bijzonder gebruiksvriendelijk. Zo behoudt u de volledige controle. De wandbediening met kleuren lcd ‘touch’ scherm is overzichtelijk en bevat meerdere energiebesparende functies.

Bovendien kunt u met de thermostaatbedieningen van de AircoHeater binnenunits de temperatuur in elk klaslokaal individueel regelen. Door activering van de auto-change-over modus schakelt de binnenunit automatisch om tussen koelen en verwarmen, ideaal voor niet constant benutte klaslokalen.

Met het Web Monitoring systeem kunt u de werking van uw systeem altijd en overal volgen via het internet.

Geen geluidshinder

Fujitsu AircoHeaters behoren tot de stilste op de markt. De warmtepompbinnenunits presteren in stilte dankzij de Fujitsu ‘airflow’ techniek. Alle modellen zijn bovendien uitgerust met een ‘low noise’ modus waardoor het geluid tot een amper waarneembare 21dB(A) kan worden gereduceerd.

Bij de multi-splitoplossingen, ideaal voor kleinere projecten tot 8 lokalen, kunt u via de wandbediening het geluid van de warmtepompbuitenunit instellen in verschillende niveaus. Door de vermogencapaciteit iets te verlagen kunt u het geluidsniveau van het buitendeel zelfs reduceren tot slechts 48 dB.

Fujitsu VRF buitenunits – ontwikkeld voor de grotere projecten - zijn voorzien van 2 automatische ‘low noise’ instellingen: de ene geeft voorrang aan geluidsbeperking en de tweede geeft voorrang aan vermogen. In functie van uw specifieke toepassing en wensen kan de meest geschikte modus worden ingesteld.

Gezonde lucht

Een goede kierdichte isolatie is noodzakelijk voor een hoge energie-efficiëntie. Hierdoor neemt het belang van een goede ventilatie toe. In samenwerking met ventilatiespecialist Orcon bieden wij totaaloplossingen voor een gezond en energiebesparend binnenklimaat in schoolgebouwen. Het Orcon balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat de afvoer van lucht en aanvoer van verse lucht steeds in balans blijft. Dankzij warmteterugwinning gaat er nauwelijks energie verloren. Met de extra toepassing van de CO2-sturing verbruikt het ventilatiesysteem uitsluitend energie wanneer dit nodig is.

Verder bevatten AircoHeaters filters die komaf maken met fijn stof, schimmels en onaangename geurtjes.

Continuïteit gegarandeerd

De continuïteit van uw duurzaam warmtepompsysteem is ook een comfortaspect. Wanneer één van de compressoren in een buitenunit uitvalt, draaien de andere compressoren verder op noodbasis zodat de werking van uw systeem niet onderbroken wordt. Elke binnenunit wordt bovendien individueel bestuurd in het systeem. Daardoor kunnen alle binnenunits continu blijven werken ook al doet zich bij een unit een probleem voor.

Eenvoudig onderhoud en makkelijke foutopsporing

Fujitsu VRF-systemen zijn slim ontworpen voor snelle interventies bij storingen. Met de service software kunnen snel en makkelijk fouten worden opgespoord.

De behuizing van de buitenunits en andere componenten zijn doordacht ontworpen, met een makkelijke toegang tot de onderdelen, om service en onderhoud te vergemakkelijken.