menu Heating. Cooling. Caring.

Ventilatie met warmteterugwinning

Een goede kierdichte isolatie is noodzakelijk voor een hoge energie-efficiëntie. Maar in een hermetisch gesloten ruimte waarin constant lesgegeven wordt kunnen zich makkelijk bacteriën en schimmels ontwikkelen. Door te droge lucht ontstaan slijmvliesklachten en een tekort aan zuurstof kan leiden tot oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid.

In samenwerking met ventilatiespecialist Orcon bieden wij totaaloplossingen voor een gezond en energiebesparend binnenklimaat in scholen.  Het Orcon balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat de afvoer van lucht en aanvoer van verse lucht steeds in balans blijft. Dankzij warmteterugwinning gaat er nauwelijks energie verloren. Door de koude toevoerlucht via een warmtewisselaar te verwarmen met de warmere afgevoerde lucht, gaan de stookkosten fors omlaag. Koude tocht behoort hierbij tot het verleden.

Met de extra toepassing van de CO2-sturing verbruikt het ventilatiesysteem uitsluitend energie wanneer dit nodig is.

Middels de Freeverter DX-regelmodule kunt u de Fujitsu duurzame warmtepomptechnologie toepassen op elk type van luchtbehandelingskast. Met de Freeverter wordt zowel koelen als verwarmen nauwkeurig traploos geregeld.

Voor meer informatie, neem een kijkje op www.orcon.nl.