menu Heating. Cooling. Caring.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Onze oplossingen zijn energiezuinig, hebben een ongekend hoog rendement en zijn bovendien milieuvriendelijk. De Fujitsu warmtepompen en zonneboilers zijn dan ook bij uitstek geschikt voor duurzame en energieneutrale oplossingen en passen perfect in de all-electric toekomstvisie op de woningbouw.

Van lucht naar warm water, een koud kunstje

Een Fujitsu warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en biedt een hoger rendement dan welke hr-gasketel dan ook. Zo geniet u extra van het comfort van vloerverwarming, radiatoren en sanitair warm water. Zelf als het buiten -20°C is, bent u van warmtecomfort verzekerd.

Fujitsu warmtepompen munten uit in energie-efficiëntie, o.a. omdat ze geen elektrische steunverwarming hebben. Daarom zijn ze zeer geschikt voor nieuwe woningen die de EPC-norm moeten halen. Een goed geïsoleerde woning met een
warmtepomp type Waterstage blijft zelfs onder het EPC-peil 0.4. Dat bespaart u extra investeringen om de norm te halen. In een volgende fase kunt u eventueel zonnepanelen toevoegen om uw huis bijna of volledig energieneutraal te maken.

De Fujitsu Waterstage warmtepompen zijn door een onafhankelijk instituut getest en hun energieprestaties zijn vastgelegd in gelijkwaardigheidsverklaringen.

Laag-temperatuur afgifte

Voor een nieuwe woning kiest u het best voor een laag-temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming, laag-temperatuur radiatoren of dynamische convectoren. Zo haalt u een maximum aan warmterendement uit het vermogen van uw lucht/water warmtepomp. M.a.w. uw warmtepomp heeft minder vermogen nodig om voor een aangenaam warmtecomfort te zorgen, dus verbruikt u minder energie.

Real-time monitoring: ons bewijs

Op www.liveheatpump.nl kunt u het rendement van onze warmtepompen en zonnecollectoren in real-time volgen en vergelijken met verwarming op gas. Op Live Heat Pump worden in 14 huizen in Nederland en België warmtepompen van General gemeten, het andere merk van de Fujitsu-General groep, maar het betreft hier identieke producten met identieke prestaties. Als u even de tijd neemt om de meetresultaten te bekijken, zult u merken dat al onze warmtepompen een beter energierendement hebben dan de 2 hr-ketels die wij op liveheatpump hebben gemeten.

Energiezuinig koelen en verwarmen met AircoHeaters

Verkiest u een systeem dat zowel kan verwarmen in de winter als koelen in de zomer, dan zijn Fujitsu AircoHeaters de perfecte oplossing. AircoHeaters zijn ideaal voor ruimtes waar niet continu verwarmd moet worden, bijvoorbeeld slaapkamers, een kantoor, een atelier, een wintertuin of een zolder. Op warme zomerdagen kunt u deze ruimtes ook koelen. Wij bieden verschillende modellen en vermogens en u kunt kiezen uit een scala van bedieningen.

Dankzij het Fujitsu invertersysteem wordt het vermogen continu bijgeregeld waardoor het elektriciteitsverbruik met ca. 50% vermindert. Bij -10°C zijn onze A-label AircoHeaters bovendien niet te verslaan op geleverd warmtevermogen.

Met een Fujitsu multi split systeem kunt u zelfs tot 8 AircoHeaters aan 1 warmtepomp buitenunit koppelen. Zo kunt u het volledige binnenklimaat van een villa regelen, winter en zomer.

Lucht/lucht of lucht/water?

Beide warmtepompsystemen hebben hun troeven. Voor een nieuw, goed geïsoleerd huis werkt de combinatie uitstekend: een Waterstage lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming in de woonruimtes waarin het meest geleefd wordt, doorgaans het gelijkvloers, en AircoHeaters in de woonruimtes die niet continu verwarmd moeten worden, zoals de slaapkamers. De ruimtes onder het dak zijn in de zomer bovendien vaak te warm, zeker als ze zuidelijk georiënteerd zijn, en dan zorgen AircoHeaters voor aangename koelte. En niet te vergeten, de lucht/water warmtepomp zorgt ook voor de energiezuinige opwarming van tapwater. In combinatie met dynamische convectoren kunnen ze bovendien voor verkoeling zorgen.

Lees meer over de Waterstage lucht/water warmtepompen

Lees meer over AircoHeaters voor één ruimte

Lees meer over AircoHeaters voor meerdere ruimtes