menu Heating. Cooling. Caring.

Warm tapwater uit de lucht en de zon

Ook douchen kan energiezuinig

Met de Fujitsu Waterstage lucht/water warmtepomp bieden wij een compleet en duurzaam verwarmingssysteem voor vloer- of radiatorverwarming. Door toevoeging van een isothermische boiler kan u ook heerlijk en energiezuinig baden en douchen in water tot 55°C en meer.
Dankzij de combinatie van een massieve isolatie, de tank in corrosiebestendig RVS en een super efficiënte warmtewisselaar, is het energieverbruik zeer laag. Deze boiler is een energiekampioen, met het laagste warmteverlies door stilstand en een COP-rendement van 2.1.

Warmtepomp en zonneboiler, de groene synergie

Wenst u het allerhoogste rendement, kies dan voor een Waterstage warmtepomp in combinatie met een Sunstage zonthermisch systeem. Zo geniet u ca. 220 dagen per jaar van gratis verwarmd water uit zonne-energie, en neemt de energiezuinige warmtepomp de rest van de tijd voor zijn rekening. 

Met dit combinatiesysteem kan u maar liefst 80% besparen op uw energieverbruik voor sanitair warm water. Zo neemt u een grote stap richting energieneutraal.

Boiler met ingebouwde warmtepomp

Zoekt u een eenvoudige ‘stand-alone’ oplossing voor energiebesparing op uw tapwater, dan is een Sanistage warmtepompboiler ideaal. Hiermee kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan iedere HR-ketel. Een Sanistage warmtepompboiler levert ruim driemaal meer energie dan hij verbruikt én verbruikt 60 tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler!

Sanistage boilers zijn perfect complementair met de lucht/lucht en lucht/water warmtepompen van Fujitsu, maar ook met een aardgas cv-systeem.

Bovendien zijn Sanistage warmtepompboilers voorzien van een aansluiting voor een zonnecollector zoals Sunstage, zodat u ca. ¾ van het jaar verwarmt met gratis zonne-energie.

Lees meer over de Waterstage lucht/water warmtepompen

Lees meer over het Sunstage zonthermisch systeem

Lees meer over de Sanistage warmtepompboilers