menu Heating. Cooling. Caring.

Energiezuinig verwarmen en koelen

Onze oplossingen zijn energiezuinig, hebben een ongekend hoog rendement en zijn bovendien milieuvriendelijk. De Fujitsu warmtepompen en zonneboilers zijn niet enkel ideaal voor nieuwbouwhuizen, maar ook voor renovatie. Speciaal voor de woningrenovatie heeft Fujitsu de Waterstage Hoog-Temperatuur warmtepomp ontwikkeld. Daarnaast bieden we energiebesparende oplossingen voor warm tapwater.

Van lucht naar warm water, een koud kunstje

Een Fujitsu warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en biedt een hoger rendement dan eender welke hr-gasketel. Zo geniet u extra van het comfort van vloerverwarming, radiatoren en sanitair warm water. Zelf als het buiten -20°C is, bent u van warmtecomfort verzekerd.

Speciaal voor de woningrenovatie heeft Fujitsu de Waterstage Hoog-Temperatuur warmtepomp ontwikkeld. Deze kan zelfs bij forse vriestemperaturen het water verwarmen tot 60°C, een watertemperatuur die doorgaans ruim voldoet voor oudere radiatoren. U kunt dan uw oude gasketel vervangen door een Fujitsu lucht/water warmtepomp en zo besparen op uw energiefactuur.

Bij oude radiatoren of een te lage dimensionering van het bestaande afgiftesysteem is meestal een toevoer van water warmer dan 60°C nodig. Ook hiervoor bieden we een oplossing. De bivalent-kit combineert uw bestaande ketel volautomatisch met een energiezuinige Fujitsu warmtepomp. De warmtepomp zal gemiddeld 80% van de tijd voor warmte zorgen, terwijl de gasketel de rest van de tijd, bij temperaturen onder -2°C*, zal overnemen.

Door een stapje verder te gaan en te investeren in zonnepanelen, kunt u uw renovatiewoning bijna energieneutraal te maken.

De Fujitsu Waterstage warmtepompen zijn door een onafhankelijk instituut getest en hun energieprestaties zijn vastgelegd in gelijkwaardigheidsverklaringen.

Laag-temperatuur afgifte

U kunt uw oude gasketel vervangen door een Fujitsu wamtepomp en zo heel wat energie besparen. Als uw bestaande woning is uitgerust met een laag-temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming, dan haalt u een maximum aan warmterendement uit het vermogen van uw lucht/water warmtepomp. M.a.w. uw warmtepomp heeft minder vermogen nodig om voor een aangenaam warmtecomfort te zorgen, dus verbruikt u minder energie.

Als uw huis wordt verwarmd met radiatoren, dan kunt u de oude gasketel vervangen door een Waterstage Hoog-Temperatuur warmtepomp. Zo geniet u toch van voldoende warmtecomfort met een lager energieverbruik dan gas. Wenst u een hoger energierendement, dan kunt u uw oude radiatoren vervangen door nieuwe laag-temeratuur radiatoren of dynamische convectoren. Ofwel kunt u middels een bivalent kit een Fujitsu warmtepomp toevoegen aan uw bestaande gasketel.

Real-time monitoring: ons bewijs

Op www.liveheatpump.nl kan u het rendement van onze warmtepompen en zonnecollectoren in real-time volgen en vergelijken met verwarming op gas. Op Live Heat Pump worden in 14 huizen (waaronder een aantal renovatiewoningen) in Nederland en België warmtepompen van General gemeten, het andere merk van de Fujitsu-General groep, maar het betreft hier identieke producten met identieke prestaties. Als u even de tijd neemt om de meetresultaten te bekijken, zal u merken dat al onze warmtepompen een beter energierendement hebben dan de 2 hr-ketels.

Energiezuinig koelen en verwarmen met AircoHeaters

Verkiest u een systeem dat zowel kan verwarmen in de winter als koelen in de zomer, dan zijn Fujitsu AircoHeaters de perfecte oplossing. AircoHeaters zijn ideaal voor ruimtes waar niet continu verwarmd moet worden, bijvoorbeeld slaapkamers, een kantoor, een atelier, een wintertuin of een zolder. Op warme zomerdagen kunt u deze ruimtes ook koelen. Wij bieden verschillende modellen en vermogens, en u kan kiezen uit een scala van bedieningen.

Dankzij het Fujitsu invertersysteem wordt het vermogen continu bijgeregeld waardoor het elektriciteitsverbruik met ca. 50% vermindert. Bij -10°C zijn onze A-label AircoHeaters bovendien niet te verslaan op geleverd warmtevermogen.

Met een Fujitsu multi split systeem kan u zelfs tot 8 AircoHeaters aan 1 warmtepomp buitenunit koppelen. Zo kan u het volledige binnenklimaat van een villa regelen, winter en zomer.

Bijkomend voordeel van AircoHeaters tegenover een klassieke cv-installatie is dat er veel minder kapwerk nodig is voor de plaatsing in een te renoveren woning. De installatie gaat doorgaans veel sneller dan wanneer u vloerverwarming zou leggen of radiatoren moet gaan vervangen of bijplaatsen. Onze AircoHeaters worden dan ook vaak toegepast bij uitbreiding van een bestaande woning, denk aan een aanbouw of de omvorming van een zolder.

Lucht/lucht of lucht/water?

Beide warmtepompsystemen hebben hun troeven. Als er in uw woning vloerverwarming ligt of indien de radiatoren nog vrij goed van kwaliteit zijn, dan kan u zeker een Waterstage Hoog-Temperatuur warmtepomp overwegen. Middels een boiler kan u zo ook op energiezuinige wijze baden en douchen.

AircoHeaters zijn vooral interessant in de woonruimtes die niet continu verwarmd moeten worden, zoals de slaapkamers, of in een nieuw woongedeelte aan de bestaande woning. De ruimtes onder het dak zijn in de zomer bovendien vaak te warm, zeker als ze zuidelijk georiënteerd zijn, en dan zorgen AircoHeaters voor aangename koelte.

Lees meer over Waterstage lucht/water warmtepompen en het bivelent systeem voor de combinatie met uw bestaande gasketel

Lees meer over AircoHeaters voor één ruimte

Lees meer over AircoHeaters voor meerdere ruimtes