menu Heating. Cooling. Caring.

Investeren in duurzaam rendeert

Er wordt in Nederland alsmaar meer gerenoveerd. Mede dankzij duurzame binnenklimaatsystemen zoals Fujitsu warmtepompen en zonneboilers worden bestaande woningen energiezuiniger en milieuvriendelijker gemaakt. Zelfs door enkel uw oude gasketel te vervangen door een Fujitsu warmtepomp, kunt u tot 30% besparen op uw energiefactuur.

Energiebesparen en meerwaarde creëren

Sinds 1 janurari 2015 is bij de verkoop en verhuur van woningen een 'definitief' energielabel verplicht. Dit laat zien hoe energiezuinig een woning is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse voor woningen gaat van A (weinig besparingsmogelijkheden) tot G (nog veel besparingsmogelijkheden). Het energielabel is 10 jaar geldig.

Oude huizen zijn vaak energievreters. Gelukkig hebben al veel particuliere woningeigenaars hun huizen beter geïsoleerd en van dubbelglas voorzien. Toch heeft meer dan een kwart van de koopwoningen in Nederland nog steeds een energielabel F of G. Er valt heel wat te verdienen door de energievraag van deze huizen te verbeteren en deze woningen om te vormen naar een duurzaam label A of B.

De renovatie van uw koopwoning komt in aanmerking voor een groenverklaring als uw woning een ongunstig energielabel F, G of E heeft, en als u middels de renovatie het energielabel minimum 4 stappen verlaagt. Op basis van de renovatieplannen en stukken die aantonen dat de energieprestatie van de woning voldoende verbetert, kan de bank een groene lening of hypotheek toestaan met een lage rente. Het maximum bedrag voor het groene deel van de lening is afhankelijk van de verbetering van het energielabel van de woning. Voor de huursector is er STEP (Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector). De verhuurder, bijvoorbeeld een woningcorporatie, kan financiële ondersteuning krijgen om het energielabel van zijn huurwoningen te verbeteren.
Meer inforamtie over het energieprestatiecertificaat, de Energie-Index en het energielabel vindt u op www.rvo.nl.

Het loont dus ook om bestaande huizen energiezuiniger te maken door ze beter te isoleren, bijvoorbeeld met een nieuwe dakisolatie en nieuwe ramen, en door het oude verwarmingsysteem te vervangen door een Fujitsu warmtepomp. Zelfs met behoud van de bestaande radiatoren of vloerverwarming kunt u tot 30% besparen op uw energiefactuur. U hoeft dus niet wakker te liggen van de stijgende energieprijzen in de toekomst. Bovendien verhoogt u de verkoop- en verhuurwaarde van uw woning aanzienlijk als u deze energiegusntiger maakt.