menu Heating. Cooling. Caring.

Energiemonitor

Energiemonitor toont energiebalans Thercon/Orcon pand in Veenendaal 

Ons eigen kantoorpand in Veenendaal is een perfect voorbeeld van een modern energiezuinig gebouw. Het pand heeft een dikke isolatieschil en wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd met een Fujitsu Airstage lucht/lucht warmtepompsysteem in combinatie met een ventilatiesysteem van Orcon. Het magazijn
wordt met een minimum verbruik op een aangename temperatuur gehouden met behulp van een Waterstage lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De meeste ruimtes zijn voorzien van kanaalinbouw AircoHeaters met Comodair luchtverdeelroosters. Op het dak zorgen PV-panelen voor het opwekken van de benodigde energie voor eigen gebruik, maar ook voor het opladen van elektrische auto’s.

De EPG voor dit pand is 0.57 zonder PV-panelen en 0.30 met PV-panelen!

Op de website www.GreenIgloo.nl kunt u de energieprestaties van ons laag-energiekantoorpand op de voet volgen met de online Energiemonitor. Deze toont heel duidelijk het dagelijkse energieverbruik en de de elektriciteit die onze zonnepanelen opbrengen.

Nu we het pand één jaar betrekken, hebben we een precies beeld van de energiebalans over een gans jaar, en kunnen we exact berekenen hoeveel PV-panelen we moeten bijplaatsen om 100% energieneutraal te zijn.