menu Heating. Cooling. Caring.

Live Heat Pump

Geen woorden maar daden

Onze warmtepompen zijn energiezuiniger dan elke HR-gasketel. Ze garanderen altijd een aangenaam binnenklimaat en sanitair warm water, ook bij winterse temperaturen. Dat bewijzen we met Live Heat Pump. In verschillende woningen in Nederland en België, die verwarmd worden met een Waterstage lucht/water warmtepomp, hebben we meetapparatuur geplaatst. We deden hetzelfde in 2 woningen met een HR-gasketel en een zwembad met een Poolstage warmtepomp. U kunt de resultaten 'live' volgen via de website www.liveheatpump.nl.

Straffe resultaten

Opmerkelijk zijn de resultaten van de twee woningen die beschikken over een combinatiesysteem op basis van een Waterstage warmtepomp en een Sunstage zonthermisch systeem voor warm tapwater.

Vooral de 'Cockpit' module is interessant omdat u hier voor iedere woning in één grafiek het primaire energieverbruik, de CO2-uitstoot en het verbruik in euro kunt zien en meteen ook een vergelijkende simulatie te zien krijgt die toont wat het resultaat zou zijn met een HR-gasketel.

De detailgrafieken zijn erg handig om twee specifieke parameters met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld de buitentemperatuur versus de SPF* voor de centrale verwarming per maand.

* SPF = Seasonal Performance Factor